Onderhoudswerkzaamheden Oude Maasje gereed | Rijkswaterstaat

Onderhoudswerkzaamheden Oude Maasje gereed

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 12 december 2016- Laatste update: 12 december 2016 09:48 uur

Door afgezet slib was de vaargeul van het Oude Maasje, een vertakking van de Maas ter hoogte van Raamsdonksveer, op sommige plekken niet diep genoeg meer voor een goede en veilige vaargeul. De afgelopen maanden heeft aannemerscombinatie Hakkers-Beens in opdracht van Rijkswaterstaat daarom de vaargeul weer op de vereiste diepte gebracht.

Baggeren

De baggerwerkzaamheden zijn uitgevoerd op het gedeelte van het Oude Maasje gelegen tussen de Bergsche Maas en de ingang naar de Capelsche haven. Het gedeelte vanaf de Bergsche Maas tot haven van Waspik voldoet nu aan scheepvaartklasse Va. Het gedeelte vanaf de aftakking naar de Capelsche haven voldoet aan scheepvaartklasse II.

Overdracht

Rijkswaterstaat draagt het Oude Maasje over aan het waterschap Brabantse Delta. In dat kader is het onderhoudsniveau eerst nog een keer door Rijkswaterstaat op orde gebracht.

Groot Onderhoud Vaarwegen

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het projectcluster Groot Onderhoud Vaarwegen (GOVa). Dit projectcluster voert voornamelijk onderhoudswerkzaamheden uit op de Maas en de Brabantse en Limburgse kanalen. Kijk voor meer informatie op de projectpagina Maas: onderhoudsbaggeren Oude Maasje.