Consumenten kunnen vanaf nu veel meer besparen op zorgkosten


Nieuwe vergelijkingsmethodiek biedt vele voordelen voor de consument

Gieten, 20161215 -- De huidige wijze van vergelijken, zoals door de grote landelijke vergelijkers wordt gehanteerd, met voor-gedefinieerde filters, is onvolledig en komt niet altijd met het beste advies voor de consument.

Het grootste nadeel van deze filters is dat de consument wordt beperkt tot de keuze van de variabelen (waarden) zoals in een filter is aangegeven. Elke persoonlijke situatie is echter weer verschillend en daarom is het belangrijk dat consumenten zelf de regie kunnen voeren hoeveel behandelingen of welk bedrag in euro’s gewenst zou zijn in een aanvullende verzekering.

Bij de traditionele wijze van vergelijken moet een bezoeker kiezen uit een aantal vooraf vastgestelde waarden (bijvoorbeeld fysiotherapie, stel keuze is 9, 12, 18 en 24 behandelingen). Producten die hier niet aan voldoen vallen af en worden verder niet meegenomen in de vergelijking.

Beter zou zijn om alle producten te laten doorrekenen én de consument volledige vrijheid te bieden door zelf te laten bepalen hoeveel behandelingen of welk bedrag in euro’s gewenst is in een aanvullende verzekering.

Een ander manco in de huidige wijze van vergelijken is, dat er niet wordt doorgerekend of zelf betalen voordeliger kan zijn. Zeker als het gaat om een beperkt aantal behandelingen, of als sprake is van combinaties van meerdere extra dekkingswensen, kan het voordeliger zijn om niet alles te willen verzekeren, maar zelf een stuk verwachte kosten voor eigen rekening te nemen.

Een andere manier van vergelijken

De door Scanwork ontwikkelde - en in Kieszorg.nl gebruikte - “Advies op Maat” vergelijkingsmethodiek neutraliseert de hiervoor geschetste nadelen. In deze methodiek worden alle beschikbare producten meegenomen in de berekening. Ook rekent het systeem door of het niet voordeliger kan zijn om bepaalde kosten voor eigen rekening te nemen.

Meer transparantie voor de consument

Deze manier van vergelijken biedt meer transparantie en per saldo aanzienlijk meer voordeel. De consument krijgt een beter beeld van de totale kosten (premie + niet verzekerde kosten) én wat bespaard kan worden bij een eventuele overstap.

Rekenvoorbeelden 2017 tonen besparingen van 1000 tot 2000 euro en hoger

Kieszorg.nl laat in rekenvoorbeelden (video’s) zien dat er substantiële besparingen mogelijk zijn door deze nieuwe vergelijkingsmethodiek. In 1 voorbeeld is zelfs sprake van een besparing op zorgkosten van € 2174,-.

“Met name voor de groep Nederlanders die zorg consumeren is deze methodiek van belang. En ook al heb je een duur en uitgebreid pakket, onze voorbeelden tonen aan dat dat nog geen zekerheid is dat je bij de juiste verzekeraar zit. Jouw persoonlijke situatie kan veranderd zijn en de polisvoorwaarden kunnen wijzigen. Een jaarlijkse controle is dan ook geen overbodige luxe en kan veel geld besparen”, aldus Harry Kah, directeur Scanwork.

Consumenten kunnen vanaf nu veel meer besparen op zorgkosten