Eis: 15 maanden voor dood door schuld


16 december 2016 - Arrondissementsparket Amsterdam

Tegen een 57-jarige man heeft het OM een celstraf geeist van 15 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Volgens het OM heeft de man zich zo roekeloos gedragen dat hem de dood van een 35-jarige Zweedse man kan worden verweten.

De beide mannen hadden via internet een afspraak gemaakt om seks te hebben in een SM-kamer in de woning van de verdachte. Daarbij hebben ze een grote hoeveelheid drugs gebruikt. Tijdens de seksuele handelingen is het 35-jarige slachtoffer om het leven gekomen. Volgens deskundigen kan de te
hoge concentratie Chrystal Meth (methamfetamine) de oorzaak zijn van zijn dood. Ze konden niet vaststellen dat de latex kleding en de urenlange sadomasochistische handelingen hebben bijgedragen aan de dood van de Zweedse man.

Roekeloos

Volgens het OM heeft de 57-jarige verdachte buitengewoon onvoorzichtig gehandeld. Hij heeft het slachtoffer een te hoge concentratie Chrystal Meth toegediend, een verboden middel dat hij niet had laten testen. Als arts had de verdachte moeten weten dat zo'n hoge dosering dodelijk zou kunnen
zijn. Vooral omdat hij het slachtoffer niet kende en dus niet op de hoogte was van zijn medisch verleden. Daarnaast had de verdachte ook veel drugs tot zich genomen en een nacht overgeslagen waardoor hij niet helder van geest was.

Behandeling

De 57-jarige man heeft negen maanden in voorarrest gezeten en hoef volgens het OM niet meer terug naar de gevangenis. Wel vindt het OM het van belang dat de verdachte wordt behandeld om van zijn seksverslaving af te komen waardoor herhaling mede kan worden voorkomen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel dit op

*