Inloopavond Huissen goed bezocht | Rijkswaterstaat

Inloopavond Huissen goed bezocht

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 16 december 2016- Laatste update: 16 december 2016 10:22 uur

Op 13 oktober 2016 organiseerde Rijkwaterstaat in Huissen een inloopavond over de verlaging van de zomerkade Scherpekamp in de Huissensche Waarden. Ook was er die avond informatie over twee andere projecten in hetzelfde gebied: kribverlaging Pannerdensch kanaal en Stroomlijn.

Artikel 2 Terugblik DEF

De inloopavond in het Dominicanenklooster in Huissen had een informeel karakter: bezoekers hoefden zich niet van tevoren aan te melden en er was een informatiemarkt met kaarten, brochures en posters over de projecten. De inloop was groot: er waren veel geinteresseerde omwonenden en andere belangstellenden en ook de gemeente Lingewaard was goed vertegenwoordigd.

Meteen al bij binnenkomst werden de bezoekers in de hal opgevangen en met hun vragen doorverwezen naar de juiste inhoudelijk expert. In 3 aparte ruimtes binnen het klooster waren er informatiestands over zowel de Kadeverlaging Scherpekamp als over 2 andere projecten van Rijkswaterstaat in hetzelfde gebied: de Kribverlaging en Stroomlijn (meer hierover leest u in het bericht hieronder).

Vragen

Ondanks het hoge informatieve gehalte van de avond, zijn er in sommige gevallen wat vragen onbeantwoord gebleven. Deze vindt u hieronder, met het antwoord van Rijkswaterstaat erbij:

Op welke manier houdt Rijkswaterstaat ons op de hoogte van de terinzagelegging van het ontwerpbesluit?

Wij houden mensen via onze nieuwsbrief van de terinzagelegging op de hoogte. (Lees meer hierover in het bericht hieronder).

Op welke manier gaat Rijkswaterstaat ons informeren over het exacte moment van uitvoering, met name over de tijdelijke weg?

In de nieuwsbrief van maart 2017 zullen we hierover berichten. Verder zal de aannemer met de direct betrokken en de gebruikers van de Scherpekamp communiceren over de werkzaamheden tijdens de uitvoeringsperiode.

Welke rijroute gebruiken de vrachtwagens die de grond gaan af- en aanvoeren?

Als de afzet van de grond niet in de omgeving kan plaatsvinden, zullen de vrachtwagens de rijroute van de vrachtwagens van Caprice volgen. Als hergebruik van de grond vlakbij de locatie mogelijk is, zal dit natuurlijk de voorkeur hebben. Alleen is op dit moment is nog niet bekend waar dat zal zijn en hoe we dat doen. In de nieuwsbrief van maart 2017 kunnen we hier naar verwachting meer over vertellen.

Waarom komt er geen fietspad op of langs de Scherpekamp? Nu de zomerdijk wordt hergeprofileerd, is dat toch een kans?

Dit is helaas niet mogelijk, omdat zowel de gronden aan de uiterwaardkant als de zomerdijk zelf particulier bezit zijn. In het kader van het project hoeven we geen gronden te verwerven, de functie van de zomerdijk en het gebruik ervan blijven na de werkzaamheden hetzelfde. Grondverwerving met uitsluitend het fietspad als doel past niet in de projectopdracht.

Meer nieuws

* Meer nieuws: Pannerdensch kanaal: kadeverlaging Scherpekamp