Plannen kadeverlaging bekendgemaakt | Rijkswaterstaat

Plannen kadeverlaging bekendgemaakt

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 16 december 2016- Laatste update: 16 december 2016 10:16 uur

In de zomer van 2017 begint Rijkswaterstaat met de werkzaamheden voor verlaging van de zomerkade Scherpekamp. Voordat de eerste spade in de grond gaat, wordt een inspraakprocedure doorlopen. Binnenkort liggen de plannen ter inzage. Iedere belanghebbende kan daarop een zienswijze indienen.

Artikel 1 beeld def

Voor de uitvoering van de werkzaamheden van het project kadeverlaging Scherpekamp heeft Rijkswaterstaat op 20 oktober 2016 de benodigde vergunningen aangevraagd. Het gaat om de Natuurbeschermingswetvergunning, de waterwetvergunning en de omgevingsvergunning.

Publicatie

Op woensdag 21 december 2016 vindt de bekendmaking van de plannen plaats. Deze worden gepubliceerd in de Staatscourant, Provinciaal Blad en het lokale huis-aan-huisblad Het Gemeentenieuws. Ook is de bekendmaking te lezen op de website van de provincie Gelderland.

Ter inzage

Verder kunt u vanaf donderdag 22 december tot en met woensdag 1 februari de plannen voor de kadeverlaging inzien op verschillende locaties:

* Gemeentehuis Lingewaard * Provinciehuis Gelderland * Rijkswaterstaat Oost-Nederland * Waterschap Rivierenland

In diezelfde periode liggen de plannen ook digitaal ter inzage. Meer informatie vindt u op de webpagina cooerdinatie procedures Schrepekamp.

Inloopavond

Heeft u nog vragen over de inhoud van de ontwerpbesluiten en over de procedure? Dan kunt u op maandag 9 januari 2017 tussen 18.00 uur en 20.00 uur naar de inloopavond komen die Rijkswaterstaat organiseert. De inloopavond is in het voormalige gemeentehuis aan de Langekerkstraat 17 in Huissen, in de oude 'raadszaal.'

Zienswijze indienen

Uiteraard kunt u op de plannen voor de kadeverlaging reageren. U kunt dit doen door in de periode van de terinzagelegging uw zienswijze schriftelijk in te dienen naar:

Gedeputeerde Staten van Gelderland t.a.v. de heer A.M. Kwakkernaat Cooerdinator Procedures Kadeverlaging Scherpekamp Postbus 9090 6800 GX Arnhem

Stroomlijn

Vrijwel tegelijkertijd, namelijk van 15 december 2016 tot en met 25 januari 2017, liggen de stukken van het zesde cluster van het project Stroomlijn ter inzage. In dit cluster zijn de vergunningen aangevraagd voor 3 uiterwaarden, namelijk de Huissensche waarden Noord, de Huissensche waarden Zuid en de Doorneburgse buitenwaard. Ook deze vergunningen kunt u inzien op het gemeentehuis en digitaal op de website Rijkscooerdinatie Programma Stroomlijn.

Meer nieuws

* Meer nieuws: Pannerdensch kanaal: kadeverlaging Scherpekamp