Mike Gerards ontvangt Metakids-beurs van €60.000

16 december 2016

Mike Gerards ontvangt Metakids-beurs van €60.000Mike Gerards is momenteel werkzaam bij The Maastricht Centre for Systems Biology (MaCSBio). Zijn project richt zich op de identificatie en functionele karakterisatie van nieuwe genen betrokken in de mitochondrien (meer specifiek bij mtDNA replicatie) en deze gene te screnen op mutaties bij patienten.

"Voor de identificatie van de genen hebben we computationele en evolutionaire methoden gebruikt en deze genen gaan we nu dus in meer detail functioneel onderzoeken. Eigenlijk kun je zeggen dat dit onderzoek echt systeem biologie is (in mijn ogen dan). Het gaat van modelleringen en computational analyses naar het valideren van de uitkomsten in het lab en vervolgens ook toepassen op patienten." Over Metakids

Metakids is een organisatie die als doel heeft het vinden van behandeling voor metabole ziekten. Metabole ziekten zijn zeer ernstige, vaak erfelijke, aandoening en waarschijnlijk doodsoorzaak 1 onder kinderen. Metakids subsidieerd dus onderzoek naar metabole ziekten om zo meer kennis te verkrijgen wat de ontwikkeling van behandelingen helpt.

Metakids website   Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Faculty of Humanities and Sciences

Faculty of Psychology and Neuroscience Maastricht Centre for Systems Biology Universiteitssingel 60

6229 ER Maastricht

Nederland About MaCSBio

Het primaire doel van het Maastricht Centre for Systems Biology (MaCSBio) is de integratie van biologische data, afkomstig van empirische domeinen, met behulp van wiskundige multi-scale modellering. Het centrum is een gezamenlijk initiatief van de Faculty of Psychology and Neuroscience, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, en de Faculty of Humanities and Sciences.