Wapens en zeven aanhoudingen


Wapens en zeven aanhoudingen

Laatste update:
22-12-2016 | 10:47

Alkmaar - Op woensdagavond hield de politie in totaal zeven personen aan op verdenking van het aanwezig hebben van vuurwapens.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie melding dat een man op de Cataloniestraat rond zou lopen met een automatisch vuurwapen in zijn handen. De man was even later weer een woning ingegaan.

De politie blokte de woning af. Toen er twee keer achter elkaar twee mensen de woning verlieten en met een auto wegreden, werden de inzittenden even verderop aangehouden. In een van de auto's bleek een bivakmuts te liggen. Korte tijd later kwam een vijfde verdachte naar buiten. Hij bleek een
wapen bij zich te hebben. Het ging om een airsoft wapen.

Omstreeks 20.30 uur besloot de politie de woning binnen te gaan. Hier werden nog eens twee personen aangehouden. Bij onderzoek in de woning vond de politie twee vuurwapens (waarvan een voorzien was van een bajonet en de andere onklaar gemaakt was), een wapenstok en een balletjespistool.

Alle verdachten, mannen van 22, 21, 25 en 49 uit Heerhugowaard en Alkmaar en vrouwen van 46, 21 en 16 uit Alkmaar en Stompetoren, werden voor verhoor. De politie nam de wapens en de bivakmuts in beslag.

2016280895