Ketenintegratie, de sleutel voor meer winst in de transportsector


UTRECHT, 20161222 -- De sector Transport en Logistiek werkt nog steeds inefficiënt waardoor veel winst blijft liggen. De schakels in de keten communiceren niet met elkaar; anno 2016 worden nog steeds papieren vrachtbrieven gehanteerd en moet in iedere schakel informatie opnieuw ingevoerd of doorgegeven worden, wat steeds tijd en geld kost en de foutmarge vergroot. Ketenintegratie maakt alle informatie digitaal en centraal beschikbaar voor de gehele keten, wat de efficiëntie verhoogt en de kosten drastisch naar beneden brengt, wat op dit moment noodzakelijk is in de sector Transport en Logistiek.

De IT tools om dit te verwezenlijken zijn op de markt en van hoge kwaliteit. Door middel van EDI-portals kan informatie van de gehele keten eenvoudig en veilig worden geïmporteerd. Na importeren kan elke betrokken persoon hier toegang toe krijgen, waardoor de gehele keten altijd direct dezelfde en volledige informatie heeft.

Het bedrijf Fieldbox, heeft ketenintegratie op een intelligente manier onderdeel gemaakt van zijn planningstool voor de buitendienst. Alle papieren documenten, waaronder papieren vrachtbrieven, worden volledig gedigitaliseerd. De implementatie is zeer eenvoudig en goedkoop. Klanten die er nu mee werken, hebben hun rendement zien stijgen en kosten zien dalen. Een resultaat dat zeker in deze tijd, waarin de prijsdruk en concurrentie hoog is en de klant veeleisend, van cruciaal belang is.