Raad van Kinderen brengt advies uit over duurzaam (vaar)wegengebruik | Rijkswaterstaat

Raad van Kinderen brengt advies uit over duurzaam (vaar)wegengebruik

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 28 december 2016- Laatste update: 28 december 2016 11:02 uur

'Wat een juweeltje van een gesprek!' aldus prinses Laurentien. Zij was de leider van het gesprek tussen de Raad van Kinderen en Rijkswaterstaat.

De afgelopen 2 maanden heeft Rijkswaterstaats Raad van Kinderen nagedacht over het gebruik van de Nederlandse (vaar)wegen, hoe deze wegen langer mee kunnen gaan en hoe vriendelijk ze voor het milieu zijn. Een moeilijke vraag waar Rijkswaterstaat ook mee zit.

Groep 7 van basisschool Noorderlicht uit Den Bosch is Rijkswaterstaats Raad van Kinderen. Deze Raad is in gesprek gegaan met Rijkswaterstaat. Naar aanleiding van het gesprek is het advies van de kinderen om:

* als Rijkswaterstaat het goede voorbeeld te geven;

* niet alleen binnen de eigen wereld te werken;

* veel aandacht te schenken aan beleving;

* vooral mensen jaloers maken.

Zorg dat mensen zelf duurzamer willen zijn, dat is de wijze raad van de Raad.

Vervolg

Rijkswaterstaat heeft samen met de kinderen en prinses Laurentien gesproken over ideeen waar Rijkswaterstaat iets mee kan doen. De ideeen gaan vooral over beleving en het goede voorbeeld geven, zoals opvallende elektrische auto's waar Rijkswaterstaat mee rijdt. Daarnaast is het recyclen van plastic uit de zee en rivieren en een afvalzak tegen zwerfafval iets waar volgens de Raad aan gewerkt moet worden.

De Raad van Kinderen en Rijkswaterstaat gaan de ideeen verder uitwerken. Wie weet zijn er binnenkort al herkenbare elektrische auto's van Rijkswaterstaat op de weg te vinden.

Meer informatie kan je vinden op de pagina Raad van Kinderen.