Politie treft grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan in woning


Politie treft grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan in woning

Laatste update:
30-12-2016 | 12:06

Almelo - De 59-jarige hoofdbewoner is aangehouden voor nader onderzoek

Bij de politie in Almelo kwam een tip binnen dat er in een woning aan de Oosteres in Almelo illegaal vuurwerk aanwezig zou zijn. Op donderdag 29 december omstreeks 19.30 uur zijn de politieagenten naar de betreffende woning gegaan en troffen daar een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. De
59-jarige bewoner vertelde de agenten dat hij de eigenaar ervan was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politie-arrestantencentrum in Borne voor nader onderzoek.

Het viel de agenten op dat het zwaar illegaal vuurwerk betrof waaronder tientallen Shellmortieren en lanceerpijpen. 100.000 klapper en meerdere dozen met nitraten. Vuurwerk is overgebracht en opgeborgen in een speciale vuurwerkkast.

Vermoeden van illegaal vuurwerk? Melden heeft altijd zin!

De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk omdat dit vuurwerk zowel overlast als forse schade veroorzaakt.
De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk.
Melden heeft altijd zin. Via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

We werken samen met onder meer de douane, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het OM. Er worden jaarlijkse vele kilo's illegaal vuurwerk in beslag genomen.
Verkeerd gebruik van vuurwerk brengt grote risico's met zich mee. Voor illegaal vuurwerk geldt dat het hoe dan ook gevaarlijk is. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Het vervoer over de weg en de opslag in de woonomgeving creeert extra
veiligheidsrisico`s.

Jaarlijks wordt naar schatting 1 `a 2 miljoen kilo verboden vuurwerk in Nederland verkocht.

2016633088 ^cw