Partij illegaal vuurwerk in beslag genomen


Partij illegaal vuurwerk in beslag genomen

Laatste update:
30-12-2016 | 16:27

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Roosendaal - Vanochtend is in een woning een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. De 35-jarige bewoner is aangehouden.

Nadat er informatie is binnengekomen dat er in deze woning illegaal vuurwerk aanwezig zou zijn, is een onderzoek ingesteld. Als agenten aanbellen, ontkent de bewoner in eerste instantie dat hij illegaal vuurwerk bezit. Echter nadat aan hem een machtiging tot binnentreden is getoond, kiest deze
eieren voor zijn geld en geeft openheid van zaken. De man heeft zijn spullen op zolder opgeborgen. In totaal zijn vijf Cobra's, vijf lawinepijlen, vier mortier Shells en vier sierpijlen in beslag genomen.

Vernietigd

De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Nadat de man een verklaring heeft afgelegd en afstand heeft gedaan van zijn vuurwerk mocht hij weer naar huis. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk wordt vernietigd.

Veilig vuurwerk afsteken

Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Helaas vallen er ook elk jaar ernstig gewonden en soms zelfs doden door vuurwerk. Vaak is onveilig illegaal vuurwerk hieraan debet. Lees hier meer over de vuurwerkregels.