Maak het inbrekers niet te makkelijk tijdens jaarwisseling |...


Maak het inbrekers niet te makkelijk tijdens jaarwisseling29-12-2016Met de jaarwisseling zoeken veel mensen hun familie en vrienden op. Dat weten inbrekers ook. Zij slaan juist dan vaak hun slag. Hoe zorgt u ervoor dat uw huis inbrekersproof is?Bent u niet thuis met de jaarwisseling?
Hieronder vindt u een aantal tips om uw huis veilig achter te laten tijdens de jaarwisseling.

Sluit ramen en deuren goed af. Laat geen sleutels aan de binnenkant zitten en verstop geen sleutels onder de deurmat of een bloempot. Zo 'geheim' zijn deze plekken niet meer.
Zorg ervoor dat uw huis een bewoonde indruk maakt, bijvoorbeeld door een krant op tafel te leggen en lampen op tijdschakelaars aan te hebben.
Haal kostbare bezittingen (laptop, pc, tablet, mobiel) uit het zicht.
Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken naar boven te klimmen. U kunt containers bijvoorbeeld vastmaken aan de schutting, zodat deze niet verrijdbaar zijn naar en raam.
Vraag uw buren die thuis blijven om een oogje in het zeil te houden.
Blijft u thuis met de jaarwisseling?

Let dan goed op verdachte zaken in de omgeving zoals een vreemde auto, vreemde personen of andere situaties. Noteer bijzonderheden en bel de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bij spoed via 112.
Doe altijd de ramen en deuren op slot, ook wanneer u maar even buiten bent om naar het vuurwerk te kijken of de buren of bekende op straat een gelukkig nieuwjaar te wensen.
Wij wensen u een veilig, goed en plezierige jaarwisseling toe.

Print