Gemeentesecretaris Marc Knaapen verlaat de gemeente Weert


Gemeentesecretaris Marc Knaapen verlaat de gemeente WeertNa 8 werkzame jaren, waarvan 5,5 als gemeentesecretaris / algemeen directeur zal Marc Knaapen per 1 maart de gemeente Weert verlaten. Hij treedt dan als consultant en interim-manager in dienst van adviesbureau Geerts & Partners in Vught. Het college van B&W is de heer Knaapen zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan het realiseren van de ambities voor de gemeentelijke organisatie en de stad.
De inkrimping van de organisatie in de jaren 2011-2014, de implementatie van de drie decentralisaties en het traject onder de naam Kiezen met Visie, waarmee Weert financieel weer gezond is, zijn afgerond of in uitvoering. Nu de raad eind 2016 heeft ingestemd met het programma WinD 2017-2019, waarin de ontwikkeling van de organisatie en de relatie tussen gemeente en haar inwoners een nieuwe fase ingaan, ontstaat een natuurlijk moment om afscheid te nemen. “De richting voor de komende drie jaar is bepaald. Een mooi moment om het stokje over te dragen aan een opvolger en voor mij om een nieuwe uitdaging aan te gaan”, aldus Knaapen.
Het college van Weert heeft veel waardering voor de verdiensten van de heer Knaapen voor Weert. “Marc heeft de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de gewenste professionalisering van de organisatie. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor” aldus burgemeester Jos Heijmans.Geplaatst: 6-2-2017