Behandeling onregelmatigheden en disciplinaire zaken

Beschrijving van gegevensverwerking i.v.m. de Wet bescherming persoonsgegevens

Basisgegevens

Naam verwerking Behandeling onregelmatigheden en disciplinaire zaken
Meldingsnummer 573438639060000:0560
Verantwoordelijke(n) de minister van LNV / directeur P&O

Welke gegevens van wie worden verwerkt, en waarvoor zijn die gegevens verzameld?

Betrokkene(n) (Oud)-LNV-medewerkers naar wie een onderzoek of een strafprocedure wordt ingesteld
Persoonsgegevens
Soort gegevens NAW-gegevens, personeelsnummer en andere communicatie-gegevens
Verzameldoel Correspondentie en communicatie met betrokkene t.a.v. (vermoedens van) onregelmatigheden, plichtsverzuim of strafbare handelingen en de behandeling daarvan.
Soort gegevens Correspondentie omtrent (vermoeden van) plichtsverzuim of strafbare handelingen
Verzameldoel Schriftelijke informatie waarin (vermoedens van) onregelmatigheden, plichtsverzuim of strafbare handelingen aan de dienstleiding of de Minister worden gemeld; verzoeken van dienstwege aan derden tot nadere informatie.
Soort gegevens Verklaringen van leidinggevenden en derden omtrent verdenkingen t.a.v.betrokkene
Verzameldoel Onderzoek naar en onderbouwing (of ontbreken daarvan) van het gemelde vermoeden van onregelmatigheden, plichtsverzuim of strafbare handelingen, door vastgelegde verklaringen van degenen die uit eigen waarneming terzake relevante informatie kunnen verstrekken.
Soort gegevens Verklaringen van betrokkene en/of proces-verbaal van hoorzitting
Verzameldoel Betrokkene wordt in de gelegenheid gesteld zich schriftelijk of mondeling te verweren of zijn handelingen toe te lichten. Van een hoorzitting of mondelinge toelichting wordt een schriftelijk verslag gemaakt, waarvan betrokkene een afschrift ontvangt.
Soort gegevens Rapportage over bevindingen en advies over vervolgstappen
Verzameldoel Op basis van het onderzoek wordt een overzicht van bevindingen gemaakt met advies over eventuele vervolgstappen of-handelingen, mogelijke organisatorische maatregelen. Een stap op dit moment kan zijn, dat aangifte wordt gedaan bij politie of het Openbaar Ministerie van een verdenking van of geconstateerde overtreding of misdrijf.
Soort gegevens Besluit omtrent strafoplegging en vervolghandelingen
Verzameldoel Indien na de verantwoording een straf wordt opgelegd, wordt deze in een besluit vastgelegd en aan de betrokkene schriftelijk bekend gemaakt. Betrokkene tekent voor ontvangst. Een vervolgstap in deze procedure kan zijn, dat aangifte wordt gedaan bij politie of het Openbaar Ministerie van een verdenking of constatering van overtreding of misdrijf.
Soort gegevens Mat. ter onderbouwing van een redelijke verdenking; overige onderzoeksgegevens
Verzameldoel Ten behoeve van strafoplegging en of aangifte van een verdenking is materiaal nodig dat een onderbouwing vormt van de redelijkheid daarvan of van de verdenkingen. In de onderzoeksfase kan die informatie in het belang van het onderzoek in het algemeen niet worden voorgelegd aan betrokkene.
Bijzondere persoonsgegevens
Betrokkene(n) Leidinggevenden
Persoonsgegevens
Soort gegevens NAW-gegevens en andere gegevens voor communicatie
Verzameldoel Vermoedens van plichtsverzuim of onregelmatigheden vergen een verklaring van leidinggevenden van betrokkene, als naast-verantwoordelijken binnen de organisatie;
Soort gegevens Verklaring over vermoeden van plichtsverz. of strafbaar handelen door betrokkene
Verzameldoel De naast verantwoordelijken lichten procedures en "normale" gang van zaken toe, zodat afwijking daarvan duidelijk wordt; daarnaast hebben zij kennis van het handelen van betrokkene, naar wie het onderzoek wordt ingesteld, uit eigen waarneming; verklaringen worden schriftelijk vastgelegd; zoveel mogelijk ontvangt de spreker een afschrift daarvan.
Bijzondere persoonsgegevens
Betrokkene(n) Derden die bij de strafbare handelingen betrokken zijn of daarvan kennis dragen
Persoonsgegevens
Soort gegevens NAW-gegevens en andere gegevens bestemd voor communicatie
Verzameldoel Communicatie en correspondentie al of niet op initiatief van derden terzake van (vermoedens van) plichtsverzuim, onregelmatigheden of strafbare handelingen van (oud-)medewerkers van LNV.
Soort gegevens Verklaringen t.a.v. handelen van betrokkene naar wie onderzoek wordt ingesteld
Verzameldoel Degene die bij kan dragen aan een beoordeling van de voorgelegde kwestie geeft op eigen initiatief of desgevraagd terzake een toelichting, bij voorkeur berustend op eigen kennis of waarneming; mondelinge verklaringen worden schriftelijk vastgelegd; zoveel mogelijk ontvangt de spreker een afschrift daarvan.
Bijzondere persoonsgegevens

Wat wordt in feite met de gegevens gedaan?

Doel(en) van verwerking

  • Het verrichten van onderzoek naar strafbare handelingen van of naar (vermoedens van) onregelmatigheden door medewerkers LNV; het uitvoeren van de daartoe benodigde procedures; de strafoplegging en opvolgende procedures.
  • Het geven van leiding aan betrokkene.
  • Controle, toezicht, beveiliging en bevordering integriteit van organisatie en medewerkers.
  • Uitvoering Ambtenarenwet, bepalingen uit Wetboek van Strafrecht en Wetboek van Strafvordering, Algemeen Rijksambtenarenreglement en de op die wetten en regels gebaseerde voorschriften.
  • Het behandelen van geschillen tussen medewerker en LNV.
  • Rapportage (anoniem).

Gegevens worden verstrekt aan ("ontvangers")

  • Secretaris-Generaal van LNV
  • (plv.)Directeur Personeel en Organisatie als bevoegd gezag bij de behandeling van onregelmatigheden en disciplinaire straffen binnen LNV.
  • Leidinggevenden en derden, voorzover dat van belang is voor een door hen af te leggen verklaring omtrent de bij P&O voorgelegde vermoedens van onregelmatigheden, plichtsverzuim,of strafbare handelingen van de kant van een (oud-)LNV-medewerker.
  • Daartoe aangewezen functionarissen bij de directie P&O, voor onderzoek naar vermoedens van onjuiste handelingen door (oud-)medewerkers LNV, c.q. voor assistentie bij de gesprekken en hoorzittingen dan wel de correspondentie en afhandeling.
  • Politie en Openbaar Ministerie als er in een voorgelegde kwestie aanleiding is tot mogelijk strafrechtelijk onderzoek of vervolging.
  • Deskundigen die ingeschakeld worden bij een onderzoek, dat uitgevoerd wordt onder leiding van de directie P&O, ontvangen de voor hun noodzakelijke inzet relevante inforrnatie.
  • Betrokken otvangt een verslag van de met hem gehouden hoorzitting of het gesprek waarin hij een mondelinge toelichting geeft; daarnaast ontvangt hij een besluit dat over hem wordt genomen, eventueel met strafoplegging.

Doorgifte buiten EU

Doorgifte? Nee

Wie is (zijn) de verantwoordelijke(n) voor de verwerking?

Adres verantwoordelijke(n)

Naam de minister van LNV / directeur P&O
Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73
2594AC 'S-GRAVENHAGE
NEDERLAND
Postadres Postbus 20401
2500EK 'S-GRAVENHAGE
NEDERLAND