Openbaarmaking controlegegevens VWA

Beschrijving van gegevensverwerking i.v.m. de Wet bescherming persoonsgegevens

Basisgegevens

Naam verwerking Openbaarmaking controlegegevens VWA
Meldingsnummer 019464448490000:3856
Verantwoordelijke(n) De Minister van LNV namens deze de Inspecteur-generaal van de Voedsel en Waren Autoriteit

Welke gegevens van wie worden verwerkt, en waarvoor zijn die gegevens verzameld?

Betrokkene(n) Personen (bedrijven) die verantwoordelijk zijn voor bedrijven waar de VWA heeft gecontroleerd op residuen bestrijdingsmiddelen (belanghebbenden)
Persoonsgegevens
Soort gegevens NAW-gegevens
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. De naw-gegevens zijn specifiek bedoeld om het bedrijf en de belanghebbende te identificeren.
Soort gegevens Datum controle
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. De datum van de controle is bedoeld om informatie te geven over hoe actueel de resultaten zijn.
Soort gegevens Gecontroleerd product
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. Het gecontroleerd product is bedoeld ter specificatie van het resultaatbeeld en ter voorkoming van een generieke beeldvorming.
Soort gegevens Land van herkomst product
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. Het land van herkomst is bedoeld ter specificatie van het resultaatbeeld en ter voorkoming van generieke beeldvorming.
Soort gegevens Bevinding of product aan de norm voldoet
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. De bevinding of het product aan de residunorm voldoet is bedoeld om de conclusie kenbaar te maken m.b.t. het resultaat van de controle.
Soort gegevens Soort residu, gehalte en norm indien is gebleken dat product niet voldoet
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. Soort residu, gehalte en norm zijn bedoeld om bijzonderheden kenbaar te maken over het niet-voldoende resultaat van de controle.
Soort gegevens Een risico-analyse van de onder 6 bedoelde gegevens
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. De risico-analyse is specifiek bedoeld ter beoordeling van de voedselveiligheid en om het maken van keuzes door partijen op objectieve wijze te ondersteunen.
Soort gegevens Schriftelijke reactie van de belanghebbende op de openbaar gemaakte bevindingen
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. Deze schriftelijke reactie van de belanghebbende is specifiek bedoeld om bij te dragen aan een zorgvuldige wijze van openbaarmaking. Zij bevat geen persoonsgegevens en bedrijfsgegevens van derden.
Bijzondere persoonsgegevens
Betrokkene(n) Personen (bedrijven) die verantwoordelijk zijn voor bedrijven waar de VWA heeft gecontroleerd op gebruik vloeibaar frituurvet
Persoonsgegevens
Soort gegevens NAW-gegevens
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. De naw-gegevens zijn specifiek bedoeld om het bedrijf en de belanghebbende te identificeren.
Soort gegevens Datum controle
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. De datum van controle is bedoeld om informatie te geven over hoe actueel de resultaten zijn.
Soort gegevens Gecontroleerd product
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. Het gecontroleerde product is bedoeld ter specificatie van het resultaatbeeld ter voorkoming van een generiek beeldvorming.
Soort gegevens Bevinding of al dan niet gebruik is gemaakt van vloeibaar frituurvet
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. De bevinding of er sprake is van vlloeibaar frituurvet is bedoeld om de conclusie kenbaar te maken m.b.t. het resultaat van de controle.
Soort gegevens Schriftelijke reactie van de belanghebbende op de openbaar gemaakte bevindingen
Verzameldoel Deze gegevens zijn in dit bestand verzameld voor de openbaarmaking als vermeld onder 1 en 2 van de verwerkingsdoelen. Zij zijn oorspronkelijk verzameld voor t.b.v. de inspectietaken van de VWA. De hier genoemde gegevenssoort is specifiek bedoeld om bij te dragen aan een zorgvuldige wijze van openbaarmaking.
Bijzondere persoonsgegevens

Wat wordt in feite met de gegevens gedaan?

Doel(en) van verwerking

  • Transparantie bieden aan partijen binnen de (voedsel)productieketen en de consument, zodat zij hierop keuzes kunnen baseren. De verstrekking van gegevens geschiedt conform de beleidsregels omtrent openbaarmaking(Stcrt. 2006, 166) en (zie doel 2)
  • (Vervolg doel 1) heeft geen punitief, maar louter een informatief karakter. (Dit betreft een pilot)
  • Een algemeen en objectief beeld geven van de veiligheid van de producten, mede in het licht van de openbaarheid van bevindingen van de toezichthouder in het kader van de Kaderstellende visie op toezicht. (Dit betreft een pilot)
  • Verificatie en controle door vergelijking met de gegevens uit het Handelsregister. (Dit betreft een pilot)

Gegevens worden verstrekt aan ("ontvangers")

  • Gecontroleerde bedrijven(belanghebbenden)
  • hoofdkantoren of franchisegevers van gecontroleerde bedrijven (belanghebbenden)
  • Een ieder die de database raadpleegt op de website van de VWA.

Doorgifte buiten EU

Doorgifte? Nee

Wie is (zijn) de verantwoordelijke(n) voor de verwerking?

Adres verantwoordelijke(n)

Naam De Minister van LNV namens deze de Inspecteur-generaal van de Voedsel en Waren Autoriteit
Bezoekadres Prinses Beatrixlaan 2
2500CM DEN HAAG
NEDERLAND
Postadres Postbus 19506
2500CM DEN HAAG
NEDERLAND