Nieuwe bewindslieden Defensie aangetreden

De nieuwe minister van Defensie, Eimert van Middelkoop heeft vanmiddag de taken van Henk Kamp overgenomen. Staatssecretaris Cees van der Knaap zet binnen het vanmiddag aangetreden Kabinet-Balkenende IV zijn functie als staatssecretaris voort.

Voor de ingang van het ministerie, heette secretaris-generaal Ton Annink de nieuwe bewindslieden welkom en nam tevens afscheid van vertrekkend minister Henk Kamp. De Koninklijke Militaire Kapel `Johan Willem Friso` zette de ceremonie luister bij, onder grote belangstelling van publiek, journalisten en defensiemedewerkers.

Onder de klanken van de, speciaal voor dergelijke gelegenheden geschreven, CDS-mars (Conjunctis Veribus Subnixi) liep Van Middelkoop zijn ministerie binnen. Na overdracht van de dossiers verliet de vertrekkende bewindsman Kamp het ministerie onder de noten van `Nightfall in Camp`.

Vrolijke marsmuziek klonk toen de nieuwe staatssecretaris Van der Knaap het voor hem bekende ministerie binnenging, waar vervolgens de portefeuilleverdeling plaatsvond.

Bekijk het overzicht van alle bewindslieden in het Kabinet-Balkenende IV.