Ministers bezoeken marechaussee op Schiphol

De ministers van Defensie, Justitie en Binnenlandse Zaken hebben vanochtend een bezoek gebracht aan de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Het bezoek was bedoeld om de ministers kennis te laten maken met de taken en werkzaamheden van de marechaussee. Zij werden vergezeld door de Commandant der Strijdkrachten, generaal Berlijn en de secretaris-generaal Annink van Defensie.

De bewindslieden kregen uitleg over het beleidsplan Koninklijke Marechaussee 2010, waarin cultuurverandering, leiderschap en capaciteitsmanagement een grote rol spelen. De aandacht ging ook uit naar de diverse samenwerkingsverbanden met onder andere de Politieacademie, Douane en het Korps Landelijke Politiediensten.

Daarnaast werden de ministers uitgebreid geïnformeerd over de drugsbestrijding op Schiphol. Een deel van de groep kreeg uitleg over technieken om documentfraude te bestrijden.

Koesteren

Minister Van Middelkoop van Defensie bezocht na dit gezamenlijke bezoek het verwijdercentrum. Hij toonde zich "onder de indruk van het veelzijdige takenpakket". "De marechaussee heeft, buiten haar groene taken en politietaken binnen Defensie, een belangrijke rol bij de beveiliging van ons land. Het is een veelzijdige werkgever met een bijzondere positie, een positie die we moeten koesteren".

Van Middelkoop bracht woensdag al een werkbezoek aan de productgroep Personele Diensten in Amsterdam (zie foto rechts). Daar bekeek hij onder meer de selectieprocedure en sprak met sollicitanten die een baan bij Defensie ambiëren.