Shura met Afghaanse politie

Voor het eerst heeft een zogenoemde shura plaats gehad met alle commandanten van checkpoints die worden bezet door de Afghaanse politie in de districten Tarin Kowt en Chora.

In het PRT-huis op Kamp Holland werden ze ontvangen door het Provincial Reconstructie Team van de Task Force. De zaterdagochtend werd besteed aan het uitwisselen van informatie, het benoemen van de belangrijkste knelpunten en mogelijke oplossingen.

Na de gezamenlijke lunch was de middag voor terugkoppeling aan commandant ANP Uruzgan, generaal Qasum en commandant PRT, luitenant-kolonel Gerard Koot. Hij sprak zijn waardering uit voor de wil van de commandanten om te bouwen aan een veilig Uruzgan. Qasum bevestigde dit nog eens. De politiecommandanten blijven bereid zich in te zetten voor gezamenlijke operaties met ISAF. Volgende maand staat een nieuwe shura gepland.