Collegegeldkrediet per 1 september 2007

Minister Plasterk heeft naar aanleiding van een verzoek van de Tweede Kamer besloten de invoering van het collegegeldkrediet door te zetten.

Studenten kunnen met ingang van het studiejaar 2007-2008 het te betalen collegegeld lenen en krijgen dus meer financiële armslag.

Dat heeft de minister in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Het voorstel voor invoering van het collegegeldkrediet wordt toegevoegd aan het wetsvoorstel meeneembare studiefinanciering naar het buitenland dat al bij de Tweede Kamer ligt.
Als studenten meer betalen dan het reguliere collegegeld (ongeveer 1500 euro) kunnen ze dankzij het collegegeldkrediet ook meer lenen, tot maximaal vijf keer de hoogte van het collegegeld. Hierdoor wordt het ook makkelijker om in het buitenland te studeren. Het terugbetalingssysteem van studieleningen en de hoogte van de rente veranderen niet.