Grote drugsvangst dankzij samenwerking

Het stationsschip voor de Nederlandse Antillen en Aruba, Hr.Ms. Zuiderkruis en Amerikaanse eenheden hebben vrijdag 9 maart ruim duizend kilo cocaïne onderschept De drugs werd aangetroffen in een speedboat in het centraal Caraïbisch Gebied tijdens een gezamenlijke counterdrugsoperatie.

Door slechte weersomstandigheden opereerde de Amerikaanse boordhelikopter op vrijdag 9 maart vanaf Hr.Ms. Zuiderkruis. Tijdens een patrouillevlucht detecteerde de helikopter een snel varend verdacht vaartuig. De helikopter dwong de snelle boot tot stoppen, waarna het vaartuig werd onderzocht.

Hierbij werden tientallen balen cocaïne – met een geschat gewicht van ruim 1000 kg – aangetroffen. De vijf opvarenden van het schip zijn aangehouden en overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten.