Verwijlen en Tol winnaars op NMK Schermen

Wachtmeester Bas Verwijlen en luitenant-ter-zee 2 Sonja Tol hebben gisteren op het Nationale Militaire Kampioenschap schermen in Den Helder de eerste plaats veroverd bij respectievelijk de heren en dames. In het algemeen klassement gecombineerd was het goud wederom voor Verwijlen. Tol eindigde als derde.

Sonja Tol won in haar poule alle partijen, maar verloor in de halve finale van haar collega uit de Defensie Topsport Selectie, Bas Verwijlen. Hij nam het in de finale op tegen kapitein-luitenant-ter-zee Michel van der Klip. Verwijlen, die twaalfde staat op de wereldranglijst won de partij met 15-8.

In de eindstand bij de heren eindigde kapitein Leo Sannen als derde. Bij de dames eiste sergeant-majoor Annemarieke van Hulst de tweede plaats voor zich op.

Op het Koninklijke Instituut voor de Marine in Den Helder vindt morgen (22 maart) het internationale Assaut-toernooi plaats. Hieraan nemen ook militaire équipes van Hongarije en Engeland deel. De degens worden er zowel individueel als in équipeverband gekruist.