Minister en staatssecretaris bezoeken NS en ProRail

Minister Camiel Eurlings en staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat hebben gisteren een werkbezoek gebracht aan de Nederlandse Spoorwegen en ProRail in Utrecht. Zij spraken daar onder andere met reizigers en met personeel van beide bedrijven.

Minister en staatssecretaris arriveerden per trein op station Utrecht CS. In de stationshal voerden zij gesprekken met servicemedewerkers van de NS en met treinreizigers. Aansluitend spraken zij met machinisten en conducteurs en met agenten van de Spoorwegpolitie.

De bewindspersonen waren verder te gast in de controlekamer van de Verkeersleiding van ProRail en in het NS Trefpunt. In het trefpunt spraken zij met vertegenwoordigers van het Landelijk Overleg Consumenten Openbaar Vervoer, reizigersorganisatie ROVER, de Consumentenbond, de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad, het Koprs Landelijke Politiediensten, de NS en ProRail.

Van het bezoek is een korte videofilm gemaakt.