Reddingsactie na epilepsieaanval

Een marinehelikopter heeft maandagavond een 33-jarige man met een epilepsieaanval naar het Erasmus MC in Rotterdam gevlogen. De patiënt was aan boord van het schip Torm Gudrun, 55 kilometer voor de kust van Hoek van Holland.

Om 23.25 uur kwam het search-and-rescue alarm van het Kustwachtcentrum binnen bij Marinevliegkamp de Kooy in Den Helder. Een Lynx-helikopter steeg op om de medische evacuatie op 110 kilometer afstand uit te voeren.

Met een lier gingen arts en reddingswerker aan boord, waar ze de patiënt onderzochten en klaarmaakten voor transport naar het ziekenhuis. Vanaf de reddingsboot Jaenine Parqui was al iemand overgestapt om de patiënt eerste hulp te verlenen.

Na een brandstofstop op vliegveld Zestienhoven landde de bemanning om 02:41 uur weer in Den Helder.