NCRV-document volgt militair Tim

In het NRCV-document “Tim, geschikt voor het front” dat vanavond wordt uitgezonden, volgt regisseuse Claudia Tellegen het leven van de achttienjarige Tim. Hij kiest voor een leven als militair bij de Koninklijke Landmacht.

De documentaire laat zien dat Tims leven tot dan toe vooral draait om werken (bij Corus), computeren en thuis met vrienden op de bank hangen. Zijn twee jaar oudere broer ging een aantal jaar geleden naar de Luchtmobiele Brigade. Tim zag hem daardoor flink veranderen en volwassen worden. Dat wil hij ook.

Tellegen volgt Tim tijdens de basisopleiding in Ermelo. Zijn broer is op dat moment uitgezonden naar Afghanistan. Zelf kan hij niet wachten totdat hij op uitzending mag, maar eerst moet hij zijn eindbivak zien te halen.

Defensie heeft jaarlijks ongeveer zevenduizend jonge mannen en vrouwen nodig voor militaire operaties in het buitenland. In opleidingscentra worden de jongens en meisjes in zes maanden tijd omgevormd van spijkerbroek naar uniform.

"Tim, geschikt voor het front" wordt maandagavond 2 april om 22.50 uur uitgezonden bij de NCRV op Nederland 2.