Eerste Pieken in de Delta subsidies voor creatieve ondernemers Noordvleugel Randstad

Minister Van der Hoeven heeft op 2 april 2007 in Amsterdam de eerste subsidies uit het Pieken in de Delta-programma overhandigd aan de projecten Picnic 07 en de Dutch Game Factory in de Noordvleugel van de Randstad. In het totaal is 7,6 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan de economie in deze regio.

Picnic 07/Cross Media Week is een jaarlijks terugkerend, internationaal evenement waarin creatieven kennis uitwisselen op het gebied van ICT/crossmedia. Vorig jaar is de eerste editie buitengewoon succesvol verlopen. Rondom dit evenement worden allerlei activiteiten georganiseerd. Vanuit Pieken in de Delta ontvangt dit programma euro 811.500. De gemeente Amsterdam heeft vanuit het evenementenfonds hetzelfde bedrag ter beschikking gesteld.

De Dutch Game Factory wordt een toonaangevend instituut in de game ontwikkelings-industrie. Met de Dutch Game Factory krijgt de opkomende gaming industrie in de Noordvleugel een belangrijke impuls. Vanuit het Pieken in de Delta ontvangt dit programma euro 593.000. Gezamenlijk stellen de gemeente Utrecht , de provincie Utrecht en de gemeente Amersfoort hetzelfde bedrag beschikbaar voor dit nieuwe initiatief.

Met Pieken in de Delta stimuleert het ministerie van Economische Zaken kansrijke ontwikkelingen in de regionale economie die van nationaal belang zijn. In Pieken in de Delta worden zes regio’s onderscheiden. Het Pieken in de Delta-programma voor de Noordvleugel van de Randstad richt zich naast de creatieve industrie op de logistieke sector, het life science en medisch cluster en het stedelijke toerisme. De subsidietoekenningen aan andere projecten binnen de Noordvleugel en in andere regio’s volgen in de komende weken.