V1-restant verwijderd van Schiermonnikoog

Op het strand van Schiermonnikoog is zondag 1 april 2007 een restant van een V1 vliegende bom gevonden. De Duik- en Demonteergroep van de marine was ingevlogen om het voorwerp uit de Tweede Wereldoorlog te verwijderen.

Gezien de ernst van de situatie, werd besloten een marinehelikopter in te schakelen, om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn. Het gebied rondom het aangetroffen voorwerp was door de politie afgezet. Na verkenning bleek het te gaan om een brandstof of perslucht bol van een V1 uit de Tweede Wereldoorlog. De V1 werd destijds door de Duitsers gebruikt voor de beschieting van Engeland, met name Londen.

De bol werd met een kleine hoeveelheid springstof geopend om de inhoud te bekijken. Toen bleek dat er geen explosief materiaal werd aangetroffen, is het onderdeel van de V1 als schroot afgevoerd.