Begrotingsanalyse 2007

Het spreadsheet 'Begrotingsanalyse 2007' (onderaan te downloaden) is ontwikkeld onder MS Excel. Onder de naam 'Begrotingsanalyse 2007' bevindt zich een Excel werkmap met een aantal werkbladen. Deze werkbladen zijn onderling met elkaar verbonden.

De Begrotingsanalyse maakt het mogelijk een individuele gemeente te vergelijken met zichzelf, met een selectiegroep, met de soortgenoten (sociale structuur en centrumfunctie), met het gemiddelde van de gemeenten in de provincie en met de groottegroep

De begrotingsanalyse is ontwikkeld door de Inspectie Financiën Lokale en provinciale Overheden (IFLO) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Met nadruk wordt erop gewezen dat de IFLO deze methode gebruikt als een eerste toetsingskader binnen artikel 12. Ook bij de begrotingsscans die de IFLO samen met de provincies uitvoert, wordt de begrotingsanalyse gebruikt als een eerste toetsingskader. De uitkomsten dienen als basis voor verder onderzoek.

Ondanks het feit dat bij de ontwikkeling van dit spreadsheet de grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht, kan blijken dat sommige combinaties van factoren toch tot een onjuiste uitkomst leiden. Mocht dit in uw geval zo zijn laat het ons even weten. Rechtsboven In het werkblad ‘Functies’, onder het kopje 'Voor vragen', wordt het emailadres arjan.noppe@minbzk.nl gegeven waar u uw vragen en opmerkingen over de Begrotingsanalyse kwijt kunt.

Voor de werking en inhoud van de begrotingsanalyse en de verschillende werkbladen zie de uitgebreide beschrijving in de werkbladen 'Leeswijzer (1)' en 'Leeswijzer (2)' van het spreadsheet.