"Mijn juf of meester is de beste!"

Kinderen kunnen op de website “Op weg naar de Kindertop” (http://kindertop.kennisnet.nl) aangeven of hun juf of meester de beste is van allemaal. Maar ook leraren, leidsters in de kinderopvang en ouders kunnen de komende weken via Kennisnet hun mening geven aan staatssecretaris Dijksma over bijvoorbeeld de kwaliteit van de kinderopvang of over witte en zwarte scholen. Vandaag heeft Dijksma op de brede school De Horizon in Delft het startsein gegeven voor de Virtuele Kindertop.

Op de website kan men onder andere reageren op stellingen, polls invullen en filmpjes insturen. De opbrengsten die de Virtuele Kindertop oplevert, worden gebruikt op de Kindertop die staatssecretaris Dijksma samen met minister Rouvoet (Jeugd & Gezin) op 6 juni houdt. Dijksma lanceerde het idee voor de Virtuele Kindertop enkele weken geleden op haar eigen hyve. Met de website op Kennisnet worden alle kinderen, en hun docenten, op de Nederlandse basisscholen bereikt. De Virtuele Kindertop en de Kindertop op 6 juni zijn onderdeel van de eerste 100 dagen, waarvan vandaag precies de 50e dag is. Tijdens deze 100 dagen trekken alle kabinetsleden het land in en gaan in gesprek met mensen op de werkvloer. Onder andere op basis van deze gesprekken presenteert het kabinet in juni de beleidsagenda voor de komende vier jaar.