Van Middelkoop bezoekt ministeriële Regional Command South

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop is vandaag aanwezig op de ministeriële "Regional Command South" bijeenkomst in Quebec, Canada.

Aan deze vergadering nemen de landen deel die in het kader van de ISAF-missie van de NAVO met militaire eenheden actief zijn in het zuiden van Afghanistan. Naast Nederland zijn dat Australië, Canada, Denemarken, Estland, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het is de vierde keer dat de landen van Regional Command South op dit niveau bij elkaar komen.

De bijeenkomsten hebben tot doel de samenwerking te versterken tussen de landen die actief zijn in het zuiden van Afghanistan. De ISAF-operatie in het zuiden van Afghanistan staat momenteel onder bevel van generaal-majoor Ton van Loon.

Minister Van Middelkoop heeft vrijdag 13 april bilateraal overleg met zijn Canadese ambtgenoot Gordon O'Connor.