Drugsorganisatie Schiphol opgerold

Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee, douane en FIOD/ECD hebben de afgelopen twee maanden acht mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht grote partijen verdovende middelen via Schiphol ons land te hebben binnengesmokkeld.

Zeven van hen zijn werkzaam op de luchthaven. Totaal werd meer dan 200 kilo cocaïne in beslag genomen. Alle verdachten zitten vast.

Het CargoHarc-team, een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee, douane, FIOD/ECD, startte eind 2006 een onderzoek naar de criminele groepering. Het onderzoek richtte zich onder anderen op personeel werkzaam in de bagage en vrachtafhandeling en platformmedewerkers. De verdovende middelen werden in Zuid -en Midden-Amerika aan boord van vliegtuigen verborgen en bij aankomst op de luchthaven het land in gesmokkeld.