Stagefonds voor verzorgenden en verpleegkundigen

Er komt een stagefonds voor nieuwe werknemers in de zorgsector.

Stagiaire schenkt koffie in Haags verzorgingshuis.

Staatssecretaris Bussemaker wil met het stagefonds extra stageplekken creëren voor leerlingen in de zorgsector. Het fonds dient ook om de kwaliteit van stageplekken te waarborgen. Dat zei ze vandaag tijdens een werkbezoek bij zorgcentrum Humanitas in Deventer.

Er is een tekort aan goede stageplaatsen voor leerling-verzorgenden en –verpleegkundigen. Regionale Opleidingscentra kampen met wachtlijsten voor hun leerlingen. Zorginstellingen hebben op dit moment vaak te weinig geld en te weinig mogelijkheden om stagiaires goed te begeleiden. Het stagefonds moet aan deze problemen tegemoet komen.

Er dreigt een tekort aan werknemers in de zorgsector. Het stagefonds is een van de middelen die het kabinet wil inzetten om nieuwe mensen te werven voor de zorgsector. De hoogte van het bedrag voor het stagefonds is nog niet bekend.

AWBZ-tour in Deventer

Tijdens de eerste honderd dagen van haar regeerperiode bezoekt Jet Bussemaker diverse zorginstellingen. Van haar werkbezoek bij zorgcentrum Humanitas in Deventer op 25 april is een korte video gemaakt. Zij kondigt onder andere aan dat er een stagefonds komt voor nieuwe werknemers in de zorg.