Bussemaker opent topsport-zwembad

Nederland is sinds vandaag een nieuwe topsportaccommodatie rijker. Staatssecretaris Bussemaker opende in Eindhoven het Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep.

Sport

‘Met de komst van Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep gaat een grote wens van de KNZB en de topzwemmers in Nederland in vervulling’, aldus de staatssecretaris.

De plannen voor het nieuwe zwemcentrum bestonden al geruime tijd, maar kwamen in de stroomversnelling door de successen van Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband tijdens de Olympische Spelen van 2000. Het toenmalige kabinet stelde 4,5 miljoen euro beschikbaar voor de bouw.

De accommodatie biedt ruime mogelijkheden voor alle zwemsporten, zoals wedstrijdzwemmen, waterpolo, schoonspringen en synchroonzwemmen. Het trainingsbad is voorzien van alle technische hoogstandjes zoals het ‘Vision Training System’, waardoor met behulp van camera’s uitgebreide analyses gemaakt kunnen worden.