Defensie stuurt 34.000 veteranen brief

Morgen (28 april) ontvangen 34.000 veteranen een brief van staatssecretaris Cees van der Knaap. In de brief informeert hij hen over het Veteranen Registratie Systeem (VRS) en de mogelijkheid hulp te vragen via het veteraneninstituut.

Het betreft alle veteranen die vanaf de missie naar Libanon, in 1979, zijn uitgezonden. De veteranen die zijn ingezet vóór 1979 worden later dit jaar eveneens aangeschreven.

Defensie is in 2006 gestart met het opzetten van een Veteranenregistratie Systeem (VRS). In dit systeem worden in de loop van 2007 alle bij Defensie bekende veteranen opgenomen. Het VRS stelt Defensie in staat veteranen actief te benaderen over beschikbare zorgfaciliteiten of activiteiten.

Elke veteraan die vragen heeft of hulp nodig heeft, kan zich melden bij het Centraal Aanmeldpunt (CAP) van het Veteraneninstituut in Doorn. Het CAP is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur via telefoonnummer 0343-474148.