Dertien lintjes op ministerie

Dertien medewerkers van het Ministerie van Defensie hebben vanmorgen uit handen van minister Van Middelkoop een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Elders in het land kregen elf (oud)militairen en burgers een lintje.

De Commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Minze Beuving, werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Bijzonder was ook de decoratie voor Siem Boon (80). Deze oud-commando, vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau, is oprichter van het Museum Korps Commandotroepen dat inmiddels zijn naam draagt.

Verder speldde de minister de versierselen op bij luitenant-ter-zee 2OC Corstiaan Bijl (Lid in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden), kolonel (KMar) Ronald Dongor (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden), majoor der mariniers C.J. Dubbeld (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden), Henk Kaufman, stafmedewerker Operationele Dienstverlening bij het Nederlands Instituut Militaire Historie (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), adjudant bd (KLu) Willem Kuipers (Lid in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden), adjudant (KL) Dick Meppelink (Lid in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden), Elizabeth Muler-Kouters, medewerkster documentaire informatievoorziening op de KMS (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), kolonel der mariniers Richard Oppelaar (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden), Paul Siegers, medewerker Bevoorrading-Beheer bij 1 Logistieke Brigade (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), majoor bd (KLu) Bartel Vianen (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) en adjudant (KMar) Piet van der Vloed (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden).

In hun woonplaats zijn gedecoreerd: A.H. van Avendonk, medewerker Management Informatie Opleidingen KLu (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), P.J. Dankaart, Bond van Wapenbroeders, eerste luitenant (KLu) F.A. Hartog, J.A. Kuijer, Bond van Oud Stoottroepers en Stoottroepers (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), W. van Lith, voorzitter Bond van Wapenbroeders Amsterdam (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), kapiten b.d. (KLu) A.J. Oele (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), sergeant-majoor (KL) W.J.M. Sanders (Lid in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden), J. Schuitema, diverse veteranenverenigingen (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), W. Snellenberg, voorzitter BNMO Den Haag (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), H.J. Zentveld, diverse sociaal-maatschappelijke werkzaamheden (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) en A.L. van der Linden, project/systeemmanager DMO (Lid in de Orde van Oranje-Nassau).