Judoka Van Dijk pakt zilveren medaille

Defensiejudoka Bryan van Dijk heeft dit weekeinde een puike prestatie geleverd. Tijdens World Cupwedstrijden in Rome sleepte hij zaterdag in de categorie tot 73 kilogram een zilveren medaille uit het vuur. De luitenant van de landmacht verloor in de finale van de Azerbeidzjaan Elnur Mammadi.

Van Dijk, onlangs gepasseerd voor het Europees kampioenschap, won zijn eerste partijen zonder noemenswaardige problemen. Pas in de kwartfinale tegen de Engelsman Matthew Perssey, kreeg hij het voor het eerst moeilijk. Nadat de wedstrijd in de reguliere tijd onbeslist was gebleven, diende een zogeheten golden score als scherprechter. Van Dijk besliste die met een kata goruma in zijn voordeel. In de aansluitende halve finale rekende hij af met de Fransman Daniel Fernandez.

Volgend weekend hoopt Van Dijk tijdens de Super World Cup in Moskou opnieuw kwalificatiepunten te pakken voor de Olympische Zomerspelen in Peking.