Minister Verburg opent natuureiland Tiengemeten

Het eiland Tiengemeten in het Haringvliet bij Korendijk is klaar en wordt op donderdag 10 mei a.s. officieel geopend. Het eiland is teruggegeven aan de natuur en de voorbereidingen om de natuur zijn werk goed te kunnen laten doen zijn getroffen. Het eiland is nu al onherkenbaar veranderd.

Bij deze worden vertegenwoordigers van de media van harte uitgenodigd bij dit openingsfeest aanwezig te zijn. Helemaal in de stijl van het eiland, waarin de thema's Weelde, Weemoed en Wildernis vormgegeven zijn, zal op theatrale wijze het eiland officieel geopend worden door minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur

Pers welkom voor vooroverleg op het eiland.

14.30 uur

Ontvangst gasten op Tiengemeten.

15.30 uur

Welkomstwoord door dagvoorzitter;
Welkom door mevrouw Melissant-Briene, burgemeester Korendijk; Toespraak door minister Verburg van LNV;
Toespraak door de heer Evertse, gedeputeerde Zuid-Holland;
Toespraak door de heer Wams, directeur bij Natuurmonumenten.

16.25 uur

Officiële openingshandeling door minister Verburg.

16.35 uur

Informeel samenzijn, mini-picknick, muzikaal intermezzo.

17.30 uur

Einde.

Media al vanaf 14.00 uur welkom

Vertegenwoordigers van de media zijn al vanaf 14.00 uur van harte welkom. Vanaf dat moment zijn er op Tiengemeten mensen die inhoudelijk veel van het eiland weten aanwezig. Om een goed beeld te krijgen is het voor de pers mogelijk een rondrit over het eiland te maken met een busje. Het officiële programma begint om 15.30 uur. Na de officiële openingshandeling die om 16.25 uur plaatsvindt is het mogelijk met de diverse bestuurders te spreken.

Het is natuurlijk los van het programma ook mogelijk om op het eiland rond te wandelen. De organisaties die nauw betrokken zijn bij de uitvoering kunnen een toelichting geven over de veranderingen op het eiland. Bijvoorbeeld over de rol van het water en het Haringvliet, maar ook over waterbeheer op het eiland, over de functies van de gebouwen en ruïnes op het eiland. Of over het belang van natuur rondom de grote steden en het feit dat vooral in het verstedelijkte Zuid-Holland een grote behoefte is aan natuur- en recreatiegebieden.

Wij hopen u donderdag 10 mei a.s te mogen begroeten en zouden het op prijs stellen als u zich van tevoren aanmeldt.