Maatregelen weg- en luchtverkeer tijdens dodenherdenking

Evenals voorgaande jaren informeert Rijkswaterstaat op vrijdag 4 mei de weggebruikers hoe zij op een veilige manier kunnen deelnemen aan de nationale dodenherdenking.

Automobilisten kunnen meedoen aan de dodenherdenking door tijdig de auto stil te zetten op een parkeerplaats.Het is niet veilig om op de vluchtstrook te stoppen. Op de borden boven de weg staat vrijdagavond 4 mei van 19.30 tot 20.05 uur de boodschap ‘Herdenken? Zoek een parkeerplaats, Niet op de vluchtstrook’. Ook via verkeersinformatie op de radio en teletekst worden weggebruikers hierop geattendeerd.

Ook het luchtverkeer op de Nederlandse luchthavens zal twee minuten stilliggen. Van 19.50 tot 20.03 uur zullen geen vliegtuigen vertrekken. De laatste landing vindt plaats vóór 20.00 uur. Binnenkomende vliegtuigen die voor dat tijdstip niet geland zijn, stellen de eindnadering uit tot 20.03 uur. Zij blijven op een hoogte van ruim 3,5 kilometer in het luchtruim wachten. Aan vliegers is verzocht gedurende de stilteperiode geen toestemming te vragen om te mogen starten of taxiën.

In het luchtruim boven de Dam, boven de Grebbeberg bij Rhenen en boven Bloemendaal/Overveen gelden van 18.55 tot 21.30 uur beperkende maatregelen voor het luchtverkeer