Monument voor Regiment Bevoorradings- en Transporttroepen

De Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Peter van Uhm, onthulde vandaag op de Du Moulinkazerne in Soesterberg het nieuwe monument van het Regiment Bevoorradings- en Transporttroepen (B&T). Dit gebeurde onder grote belangstelling van veteranen en actief dienende militairen.

Het Regiment B&T is in 2000 opgericht na de opheffing van de (stam)regimenten Aan- en Afvoertroepen en Intendancetroepen.

Het Regiment B&T herdenkt traditioneel jaarlijks op of rond 4 mei de gevallenen van het regiment en beide stamregimenten. Dat kan voortaan bij het nieuwe monument.

Dat het Regiment Bevoorradings- en Transporttroepen voortkomt uit twee stamregimenten; dat van de Aan- en Afvoertroepen en het Regiment Intendancetroepen valt in het ontwerp van het monument af te lezen. De stapeling van twee delen symboliseert het samengaan in een de nieuwe eenheid. Twee gelijke delen hebben elkaar nodig en ondersteunen elkander. De opstapeling van beide delen verbeelden niet alleen het samengaan, maar ook de kameraadschap die tijdens militaire operaties noodzakelijk blijft.

Het monument is met een van de zijden naar voren geplaatst. De drie regimentsemblemen zijn er in terug te vinden. In het onderste, liggende, gedeelte zijn de namen van de gevallenen vereeuwigd.

De ontwerper van het monument is Dhr. H. W. Threels van de DVD Directie West.