Consultatie afschaffing telecomvergunningen gestart

Om de administratieve lasten voor burgers en bedrijven te reduceren gaat Economische Zaken een groot aantal vergunningen voor telecommunicatie in de scheepvaart en radiozendamateurs omzetten in een eenvoudige meldingsplicht. Hiermee worden de administratieve lasten afgebouwd met in totaal 2,6 miljoen euro en hoeven 66.000 individuele vergunninghouders zich voortaan alleen nog eenmalig te registreren.

Om de administratieve lastenreductie mogelijk te maken wordt de telecommunicatie regelgeving aangepast. Belangstellenden kunnen hun visie op de gewijzigde regels geven tijdens de openbare consultatie die loopt tot en met 18 juni 2007.

De voornaamste wijziging van de regels voor radiozendamateurs en voor de scheepvaart is dat burgers en bedrijven voortaan kunnen volstaan met een eenmalige melding via internet bij Agentschap Telecom. Een vergunning aanvragen voor toepassingen zoals marifoons en sommige radiozendapparaten is niet langer nodig. De omzetting van de 66.000 vergunningen start in het eerste kwartaal van 2008.