Opening fototentoonstelling over veteranen

In het stadskantoor van Eindhoven gaat vandaag de expositie “Veteranen. Ingezet in dienst van de vrede” van start. Staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap opent de fototentoonstelling, samen met de loco-burgemeester van Eindhoven, Marriët Mittendorff.

De tentoonstelling informeert over het werk van veteranen, de achtergronden van missies, zorgaspecten en de Nederlandse Veteranendag. Acht persoonlijke verhalen van veteranen zijn te volgen in beeld.

De expositie, in opdracht van het Comité NL Veteranendag, is tot zaterdag 19 mei te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden. Op bijna alle middagen zijn veteranen van de Stichting Veteranen Brabant Zuidoost aanwezig voor uitleg.

Na 18 mei wordt de fototentoonstelling in aanloop naar de Nederlandse Veteranendag op 29 juni in Den Haag, samen met een tweede identieke exemplaar, bij verschillende Nederlandse gemeenten geplaatst.

De tentoonstellingen moeten volgens de voorzitter van het comité, jhr. mr. Aarnout Loudon, de weg plaveien naar meer erkenning en waardering voor het werk van de 140.000 veteranen die Nederland heeft.