Van der Hoeven naar IEA Ministersbijeenkomst

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken zal op 14 mei a.s. deelnemen aan de Ministeriële Governing Board van het International Energy Agency (IEA) die in Parijs wordt gehouden.

Het IEA is dé organisatie van geïndustrialiseerde energieconsumerende landen. De Ministeriële Governing Board, die eens per twee jaar bijeenkomt, is de belangrijkste politieke bijeenkomst van energieverbruikende landen. Hier wordt de actuele situatie ten aanzien van de energievoorziening tussen ministers besproken en krijgt het IEA aanwijzingen ten aanzien van de te voeren strategie.
Tijdens de ministersbijeenkomst van 14 mei staat de veilige energievoorziening centraal. Daarbij gaat het om voorzieningszekerheid op korte termijn in relatie tot geopolitieke risico’s in het Midden-Oosten en Latijns Amerika voor zowel olie als gas en om het verbeteren van de energievoorzieningszekerheid op de lange termijn door energiebesparing en diversificatie van energiebronnen. Ook zullen nationalistische tendensen in met betrekking tot energievoorziening worden besproken.


Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 -8051, e-mail: ezinfo@postbus51.nl
Voor journalisten: Jan van Diepen 070-3796073, e-mail j.s.vandiepen@minez.nl