ZZP-registratiesysteem aangepast

Op verzoek van zorgaanbieders is per 1 april een aangepaste webapplicatie beschikbaar gesteld, het ZZP-registratiesysteem, om ook nieuwe cliënten te kunnen registreren in ZZP’s.

Zorgzwaartebekostiging

Het doel van het ZZP-registratiesysteem is zorgaanbieders zoveel mogelijk te ondersteunen bij het in kaart brengen van hun cliënten in termen van ZZP’s. Daarnaast biedt het de mogelijkheid tot het genereren van managementinformatie met behulp van de volgende functionaliteiten:

  • De mogelijkheid om van cliënten bij te houden of ze in zorg zijn, op de wachtlijst staan of dat de zorgverlening is beëindigd;

  • De mogelijkheid om zorggegevens te wijzigen, waarbij alle mutaties worden bijgehouden in een historie;

  • De mogelijkheid om verschillende rapportages/overzichten te genereren.

Ter voorbereiding op de definitieve invoering van zorgzwaartebekostiging per 1 januari 2009 is in de periode van november 2006 tot en met januari 2007 van ongeveer 255.000 cliënten in de sectoren V&V, GZ en GGZ in kaart gebracht welke zorg ze ontvangen in termen van een zorgzwaartepakket (ZZP).

Momenteel zijn er circa 400 aanbieders die gebruik maken van het ZZP-registratiesysteem. Aan deze gebruikers worden binnenkort enkele vragen gesteld, zodat duidelijk wordt waaruit het gebruik precies bestaat en of er bepaalde wensen zijn om te komen tot een verbetering van het ZZP-registratiesysteem. Zorgaanbieders kunnen geheel vrijblijvend gebruik maken van het ZZP-registratiesysteem, waarbij duidelijk is aangegeven, dat de zorgaanbieders geen rechten kunnen ontlenen aan de geregistreerde gegevens.