Accreditatie CoP14 CITES 3-15 juni 2007 Den Haag

Van 3-15 juni a.s vindt de internationale VN-conferentie CoP14CITES plaats in Den Haag. Tijdens deze conferentie staat de handel in bedreigde wilde flora- en faunasoorten centraal. Op de agenda staan onder andere voorstellen voor versoepeling dan wel aanscherping van de handel in olifanten/ivoor, hout- en vissoorten. Daarnaast vindt op woensdag 13 juni a.s een Ministeriële Rondetafel Conferentie plaats onder leiding van minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) waar het thema handhaving besproken wordt. LNV is namens Nederland verantwoordelijk voor de organisatie van deze CoP14CITES.

Pers die een of meer dagen bij deze conferentie in het World Forum Convention Centre (WFCC) in Den Haag aanwezig wil zijn, dient zich te accrediteren. Het WFCC is gedurende de conferentie aangewezen als VN-terrein. Zonder accreditatie is het verkrijgen van toegang tot het WFCCin beginsel onmogelijk.

Het bijgevoegde accreditatieformulier moet ingevuld en vergezeld van een kopie van de perskaart vóór 15 mei a.s geretourneerd worden naar:

Ministerie van LNV
Directie Communicatie
Frederique Hermie Postbus 20401
2500 EK Den Haag
f.hermie@minlnv.nl

Het ministerie van LNVzal zorgdragen voor het doorzenden van het accreditatieformulier inclusief advies naar het CITES-secretariaat in Zwitserland, dat de accreditatie verzorgt. Media die zich na 15 mei a.s willen accrediteren dienen dit rechtstreeks bij het CITES-secretariaat te doen.

Meer persinformatie over de CoP14 CITES, zoals het voorlopige programma en procedurele zaken, is te vinden op de website van het ministerie van LNV: Conference of the Parties.