Minister Verburg opent studentenconferentie over handel in bedreigde wilde flora en fauna

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) opent op donderdag 10 mei a.s een tweedaagse studentenconferentie in Den Haag (Student Conference of PartiesSCoP). Deze conferentie gaat over de regulering van de handel in bedreigde wilde flora en fauna en wordt georganiseerd door studentenorganisatie TEIMUN in samenwerking met LNV.

Veertig internationale studenten onderhandelen 10 en 11 mei a.s over voorstellen over het versoepelen dan wel aanscherpen van de handel in olifanten/ivoor en een aantal houtsoorten. Zij geven hiermee alvast een voorproefje op de internationale VN-conferentie CITES/CoP14 die Nederland van 3-15 juni a.s in Den Haag organiseert en waar tientallen voorstellen over handel in bedreigde wilde flora- en fauna-soorten behandeld worden.

Minister Verburg opent op donderdag 10 mei van 10.00-10.15 uur de SCoP, Spaansche Hof, Westeinde 12 in Den Haag. Na het vertrek van de minister verzorgt Secretaris-Generaal Wijnstekers van het CITES-secretariaat een lezing over CITES.