Ministers wonen voorstelling Afghanistan bij

Dinsdag ging de voorstelling Breekbaar Nieuws in première op het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Een voorstelling voor jongeren over Afghanistan. Ministers Van Middelkoop van Defensie en Verhagen van Buitenlandse Zaken waren hierbij aanwezig. Na afloop konden de scholieren vragen stellen aan de beide bewindslieden.

Minister van Middelkoop ziet de voorstelling als waardevolle aanvulling op zijn eigen bezoek aan Afghanistan. “Daar heb ik vooral veel met militairen en overheden gesproken en weinig met jongeren. Nu zie je nog beter waarom je het allemaal doet!” Volgens de minister brengen de filmbeelden de Afghaanse missie dichterbij. “Wij moeten voortdurend proberen uit te leggen waarom we daar zijn.”

Breekbaar Nieuws is een dynamische voorstelling met film, ontroerende verhalen en live muziek. Volgens de bedenker Gijs Wanders (voormalig journaallezer en kinderboekenschrijver) toont Breekbaar Nieuws Afghanistan op een verrassende manier.

Wanders reisde met een fotograaf, een cameraman, een kunstschilder en twee muzikanten naar Afghanistan om samen met Afghanen het leven van alledag in beeld te brengen.