Jongerenparticipatie aangemoedigd

Minister Rouvoet gaat vanaf 2008 een prijs uitreiken aan de gemeente die zich het meest onderscheidt op het gebied van jongerenparticipatie.

Dit voornemen kondigde Rouvoet afgelopen woensdag aan tijdens een werkbezoek in Lelystad.

De minister voor Jeugd en Gezin wil het nomineren van gemeenten vooral overlaten aan jongeren zelf. 'Zij kunnen het beste beoordelen of gemeenten goed hun best doen om jongeren te laten meedenken en meedoen.'

Werkbezoek Lelystad

Tijdens de eerste honderd dagen van zijn regeerperiode bezoekt minister Rouvoet verschillende organisaties die bezig zijn voor jeugd en gezin. Van zijn bezoek aan jongerencentrum Underground in Lelystad op woensdag 9 mei is een korte video gemaakt. De minster praat met jongeren over tolerantie, discriminatie, hiphop en jeugdcultuur. Belangrijk thema deze middag is hoe jongeren kunnen worden betrokken bij het verbeteren van hun wijk.