Open dag KMar Schiphol trekt twaalfduizend bezoekers

Informatief, recreatief en actief. Op deze wijze hebben de twaalfduizend bezoekers vandaag kennis kunnen nemen van de werkzaamheden van de 1800 mannen en vrouwen die werkzaam zijn bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.

Voor de tweede achtereenvolgende keer presenteerde de KMar zich op deze wijze, waarbij het thema ‘grenzeloze veiligheid’ centraal stond. De bezoekers konden in de vele verschillende demonstraties onder meer aanschouwen hoe speciaal getrainde honden naar explosieven zoeken en hoe gevaarlijke verdachten door de aanhoudingseenheid gearresteerd worden. Ook konden zij de vaardigheden van het ‘bikersteam’ bewonderen.

Naast de demonstraties waren er een twintigtal stands, waarbij specialisten van de marechaussee in woord en beeld de fijne kneepjes van het vak lieten zien.

Aan de jongsten werd een kinderpaspoort uitgereikt waarmee ze vingerafdrukken konden afnemen, in een paspoortbalie de paspoorten konden controleren en een ritje in een skelter konden maken. De wat oudere jeugd kon klauteren in een klimtoren onder leiding van ervaren instructeurs en een behendigheidsrit op de seg-way maken. Veel bezoekers, jong en oud, maakten verder gebruik van de mogelijkheid om in een parcours te schieten met verfpatronen.