Paul Huijzendveld leidt Arbeidsinspectie in Trinidad en Tobago

Paul Huijzendveld, voormalig directeur van de Arbeidsinspectie in Nederland, wordt vanaf 1 juni het nieuwe hoofd van deze organisatie in de Midden-Amerikaanse republiek Trinidad en Tobago. De benoeming bij de ‘Health and Safety Agency’ geldt voor minimaal twee jaar.

De dienst waar hij de scepter gaat zwaaien heeft zeventig inspecteurs in dienst, die toezien op goede werkomstandigheden en arbeidstijden. Ook worden werkgevers en vakbondenondersteund bij het terugdringen van ongevallen en beroepsziekten. Huijzendvelds taak is van de Arbeidsinspectie een moderne organisatie te maken die aan internationale kwaliteitsnormen voldoet.

Huijzendveld (60) werkte dertig jaar lang bij de Arbeidsinspectie in Nederland, waarvan tien jaar als algemeendirecteur. Daarna, van 2004 tot 2006, leidde hij een project voor de EU op het ministerie van arbeid en sociale zekerheid in de Turkse hoofdstad Ankara. Vervolgens werkte hij voor de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Voor deze organisatie lichtte hij het Ministerie van Arbeidin Egypte door. Tot voor kort heeft hij bij het ministerie van SZW aan een nieuwe opzet gewerkt voor het Arboplatform.