Minister Van der Hoeven bezoekt World Economic Forum in Jordanië

Minster Van der Hoeven van Economische Zaken bezoekt van donderdag 17 mei tot en met zaterdag 19 mei 2007 een regionale bijeenkomst van het World Economic Forum in Jordanië over het Midden-Oosten.

Het doel is om de dialoog tussen het Midden-Oosten en het Westen te bevorderen. Het thema verbonden aan dit forum is: Putting Diversity to Work. Bij dit thema staan de ontwikkelingen in het Midden Oosten centraal. Niet alleen de economische mogelijkheden en uitdagingen worden uitgediept maar ook de noodzaak voor en de dialoog over vrede en stabiliteit in de regio.

Minister Van der Hoeven is uitgenodigd om tijdens het Forum te spreken over respect en diversiteit. Onder de deelnemers aan het forum bevinden zich veel religieuze leiders, regeringsvertegenwoordigers en prominenten uit het bedrijfsleven. Ook Rabbijn Soetendorp is aanwezig in Jordanië. Van der Hoeven zal verder als gespreksleider optreden tijdens een sessie over religie en politiek. Ook zal zij een ontmoeting hebben met koningin Rania Al Adbullah van Jordanië. Daarnaast zal de minister een aantal bilaterale gesprekken voeren met collega’s uit de regio en spreken met vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven die actief zijn in het Midden-Oosten.

Belangrijkste doelstelling van het World Economic Forum is het bijeenbrengen van CEO’s van belangrijke multinationals met belangrijke besluitvormers in de politieke, culturele, wetenschappelijke, religieuze en de mediawereld om vele economische, maatschappelijke en politieke onderwerpen te bespreken en te zoeken naar oplossingen.

Meer informatie over het World Economic Forum over het Midden Oosten is te vinden op www.weforum.org.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 8051, e-mail: ezinfo@postbus51.nl
Voor journalisten: Judith Thompson-Sepmeijer, persvoorlichter, telefoon
(070) 379 6174, e-mail: C.J.Thompson-Sepmeijer@minez.nl.