Van der Hoeven ontvangt rapport over Nederlands innovatie- en wetenschapsbeleid

Op woensdag 23 mei 2007 ontvangt minister Van der Hoeven (Economische Zaken) uit handen van David Rawlins (Directeur Innovatie van het Britse Department for Trade & Industry) en Isi Saragossi (directeur Europese Onderzoeksruimte van de Europese Commissie) een evaluatierapport over het Nederlandse innovatie- en wetenschapsbeleid.



Het rapport is de uitkomst van een peer review van het Nederlandse beleid door andere landen van de Europese Unie. Experts uit het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Polen hebben begin december 2006 Nederland bezocht. Zij hebben zich een beeld gevormd van het Nederlandse wetenschaps- en innovatiebeleid tijdens interviewsessies met bedrijven, kennisinstellingen, vertegenwoordigende organisaties (VNO-NCW, KNAW), ministeries en agentschappen daarvan. (o.a. SenterNovem en NWO). De peer review is gehouden in het kader van de Open Methode van Coördinatie van de Europese Commissie.

De pers is van harte welkom bij de presentatie van het rapport.
Tijd: 23 mei 2007; 12.00-12.30 uur
Locatie: ministerie van Economische Zaken; Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag

Meer informatie en aanmelding:
Ruud Stevens, persvoorlichter ministerie van Economische Zaken, telefoon (070) 379 6464, of Edwin van Scherrenburg, e-mail: E.V.vanScherrenburg@minez.nl